In 2018 kregen we ‘groen licht’ van de gemeente om te beginnen met de daadwerkelijke realisatie van het Oogstpark. Het is een park voor dier en mens met de nadruk op de dieren die nu al het park bewonen. Veel vogels en insecten maar ook diverse zoogdieren zoals een vos, hermelijn , vleermuizen en  reeën bezoeken of wonen in het Oogstpark. Zoals in de natuur hebben de dieren ook in het Oogstpark zijn of haar nuttige functie; de vele bloemen van vaste en eenjarige planten worden druk bezocht door diverse soorten insekten, belangrijk voor de kruisbestuiving en bevruchting van planten; De reeën eten graag jonge twijgen in het voorjaar en de vos ruimt de woelmuizen op!

“Het Oogstpark is een relatief jong park en heeft nog veel zorg nodig heeft om te worden voor wat ik voor ogen heb.”

In 2019 hebben we een horecagelegenheid in het Oogstpark gecreëerd in de vorm van een kleine kas , om in dezelfde stijl te blijven. Hier kan de bezoeker onder andere (kruiden)planten, de verwerkte ‘eigen oogst’ zoals potjes marmelade van de diverse citrusvruchten, siroop en ingemaakte groenten kopen.

Uiteraard kan de bezoeker hier ook terecht voor een koud /warm drankje met een zoete of hartige lekkernij.  Met deze opbrengsten kunnen we het onderhoud van het Oogstpark genereren en het Oogstpark ieder jaar weer laten bloeien en groeien.

Het doel van het Oogstpark voor de bezoeker is rust, kijken naar wat groeit en bloeit, een bos bloemen plukken in de pluktuin voor in de vaas en appels, noten of bessen plukken in het najaar. Onder het genot van een heerlijk hapje met drankje op het terras of zittend op een van de picknickbanken die het Oogstpark rijk is.